BLOGG

Facebookgrupper og endringer

Siste nytt om Facebook..png

Nye funksjoner for Facebook-grupper.

Det er utrolig mange flinke folk som har samlet mange mennesker i ulike Facebookgrupper. Det som fungerer veldig bra er Facebookgrupper som er segmentert på tema og de som er interessert i temaet treffer likesinnede. 
Det finnes mange slike suksesshistorier og tusenvis av medlemmer snakker om tema.

 Er du administrator for en Facebook-gruppe får du snart muligheten til å

  • Formatere tekst i poster med større skrift,...

Les mer...…

Skjermtid skadelig for barn?

Siste nytt fra nettet.png

Er mye skjermtid skadelig for barn?
Kort svar: Ammm… Nei. Lengre svar: En studie publisert i Nature Human Behavior (betalingsmur) har tatt for seg 355.000 britiske og amerikanske tenåringer og foreldre.
Studien viser at skjermtid kun kan forklare én prosent av ‘utviklingen av barns velvære’. Mangel på søvn er mye viktigere.

...men hvorfor ser vi studier som sier det motsatte? Ifølge forskningsdirektør Andrew Przybylski ved...

Les mer...…

"Alle" slutter i Snapchat

Siste nytt om snapchat..png

Enda en Snapchat-sjef sier opp. Tirsdag ble det kjent at finansdirektør Tim Stone uventet kaster inn håndkleet etter bare åtte måneder i sjefsstolen.
Bakgrunnen er at Stone skal ha bedt styret om lønnsøkning, uten å informere Snapchat-sjef Evan Spiegel. Aksjekursen til Snap Inc. falt med 14 prosent da oppsigelsen ble kjent.

...og da var de åtte: Tim Stone er altså den åttende Snapchat-sjefen som sier opp på under ett...

Les mer...…

Nye regler på Facebook

Siste nytt om Facebook..png

Facebook endrer regler for politiske annonser i EU.
Regelverket skal blant annet sørge for åpenhet om hvem som betaler for politiske annonser, og sikre at aktører kun kan kjøpe politiske annonser i landet de selv bor i.
Det er valg til EU-parlamentet fra 23. til 26. mai.

...men hva med Norge, da? Vel, det er fortsatt ingen signaler fra Facebook om at Norge får strengere regler for politiske annonser. Det er i dag 234 dager til kommunestyre- og...

Les mer...…

ETT EGG satte Instagramrekord

Siste nytt om Instagram..png

Færre yngre bruker sosiale medier i Norge. Og nedgangen er størst blant yngre menn. Det viser Ipsos tall for nordmenns bruk av sosiale medier i 4. kvartal i fjor.
Tallene offentliggjøres kl. 13 i dag. Helt Digital har sett tallene, og dette bør du vite:

  • Tydelig nedgang for både Snapchat og Instagram i aldersgruppen 18 til 29 år.
  • Nedgangen er så markert at Ipsos sier de måtte trippelsjekke tallene.
  • Årsaken er blant annet at andelen...

Les mer...…

De unge flykter fra Facebook

Siste nytt om Facebook..png

Facebook-bruken stuper blant unge. 43 prosent av nordmenn mellom 15 og 29 år sier de bruker Facebook mindre nå enn for ett år siden. Det viser Kantar Medias Interbuss-undersøkelse. Kantar Medias markeds- og innovasjonsdirektør, Ingvar Sandvik, beskriver utviklingen som ‘dramatisk’, og sier til Kampanje: ‘Det sier noe om at Facebook har mistet grepet, spesielt blant unge, og har på rekordtid blitt et gamlismedium’.

...og...

Les mer...…

Endringer på Instagram

Siste nytt om Instagram..png

Nå kan du poste til flere Instagram-kontoer samtidig. Funksjonen rulles først ut på iOS-enheter, og gjelder kun poster til Instagram-feeden (altså ikke til Instagram Stories).

...og bedriftssider kan planlegge video-publiseringer. Instagram har hittil begrenset planlagte poster til kun å omfatte poster med ett bilde. Nå åpner de for poster med flere bilder og videoer. Funksjonen vil nå bli tilgjengelig gjennom verktøy for...

Les mer...…

Nordmenn ser ikke på "vanlig" TV lenger

Siste nytt fra nettet.png

Nordmenn under 40 år flykter fra lineær-TV. Nedgangen er størst blant nordmenn mellom 30 og 39 år, som i 2018 så på tradisjonelle TV-sendinger i 87 minutter daglig. Dette er en nedgang på 24 minutter sammenlignet med 2017. Det viser Kantar Medias TV-undersøkelse (betalingsmur).

...og bruker mer TV-tid til andre aktiviteter: Personer mellom 20 og 29 år ser nå på lineær-TV i kun 60 minutter daglig, noe som er en nedgang...

Les mer...…

Google får lisenspenger fra EU

Siste nytt om Google..png

Google får lisens for e-penger i EU. Lisensen gjør at Google kan gjennomføre betalinger for brukerne, utstede elektroniske penger og la brukerne ha elektroniske pengebøker. Både Facebook og Amazon har lisens for e-penger i EU – noe som ikke omfatter tradisjonelle banktjenester som innskuddskontoer og lån.

...og har fått godkjent smartklokke som styres med håndbevegelser.Klokken bruker radar-teknologi til å registrere bevegelser...

Les mer...…

Falske nyheter på Facebook

Siste nytt om Facebook..png

Falske nyheter får fortsatt god spredning på Facebook. Til tross for at Facebook sier de aktivt jobber for å stanse spredning av falske nyheter: De 50 mest virale, falske nyhetene fikk samlet drøyt 22 millioner delinger, likerklikk og kommentarer på Facebook i 2018.

Det viser tall fra BuzzSumo og Trendolizer. Antallet er kun redusert med syv prosent sammenlignet med topp 50-listen fra 2017, og viser faktisk en økning(!) fra 2016-listen.

...men...

Les mer...…