De unge flykter fra Facebook

Siste nytt om Facebook..png

Facebook-bruken stuper blant unge. 43 prosent av nordmenn mellom 15 og 29 år sier de bruker Facebook mindre nå enn for ett år siden. Det viser Kantar Medias Interbuss-undersøkelse. Kantar Medias markeds- og innovasjonsdirektør, Ingvar Sandvik, beskriver utviklingen som ‘dramatisk’, og sier til Kampanje: ‘Det sier noe om at Facebook har mistet grepet, spesielt blant unge, og har på rekordtid blitt et gamlismedium’.

...og første nedtur for Facebook i Norge. Det er ikke bare de unge bruker Facebook mindre. 28 prosent av nordmenn sier de bruker Facebook mindre, og antallet som bruker Facebook daglig har sunket fra 79 til 74 prosent. Dette er første gang målingene fra Kantar Media viser en nedgang i bruken av Facebook. 41 prosent av nordmenn oppgir tilgang til Messenger som viktigste årsak til at de bruker Facebook.

...og taper markedsandeler globalt. Målt i bruk har Facebook gått fra en global markedsandel på 76 prosent til 66 prosent det siste året. Det viser tall fra Statcounter. Nedgangen er størst i USA, hvor de nå er nede i 52 prosent. Samtidig vokser Pinterest kraftig, og i USA er nå Pinterest det nest største sosiale mediet med 35 prosent markedsandel.

...og Samsung-brukere kan ikke slette Facebook-app. Facebook betaler Samsung for å forhåndsinstallere Facebook-appen i nye telefoner, og i flere land er det i tillegg umulig å slette appen. Verken Facebook eller Samsung vil fortelle hvilke land og hvilke mobiltelefoner som er omfattet av avtalen.

Zuckerberg lover ‘flere offentlige diskusjoner’. I fjor var Facebook-sjefens nyttårsforsett ‘å fikse Facebook’. Det gikk ikke helt etter planen. I år er ambisjonene tatt kraftig ned, og i en Facebook-post lover Mark Zuckerberg at han ‘every few weeks’ skal snakke med folk om teknologiens fremtid i samfunnet. Samtalene skal være offentlige.

...at? Ja, dette er samme Zuckerberg som så sent som i slutten av november i fjor nektet å stille i en internasjonal høring i Storbritannia om personvern og brukerdata.

Samarbeid Helt digital.png

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar